Κατηγορίες
Περιβαλλοντικά

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

 

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του συνόλου της σχολικής κοινότητας στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες μελετούν πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στο σχολικό κτίριο, ευαισθητοποιούνται, αλλάζουν την ενεργειακή τους συμπεριφορά και μειώνουν το οικολογικό αποτύπωμα των σχολικών κτιρίων.

Καταρχήν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος σε επιμορφωτικό σεμινάριο και εξοικειώνονται με τη μεθοδολογία και τα εκπαιδευτικά εργαλεία του προγράμματος. Τα σεμινάρια διεξάγονται από τους/τις επιμορφωτές/τριες του προγράμματος, οι οποίοι/ες στη συνέχεια λειτουργούν ως Μέντορες και υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Η προσπάθεια θα υποστηριχθεί από το:

ΚΠΕ Κορδελιού

Α΄ Φάση (σχολική χρονιά 2019/2020)

Στόχος είναι να οδηγηθεί η σχολική κοινότητα μέσα από μια δομημένη εκπαιδευτική διαδικασία σε συνειδητή αλλαγή της ενεργειακής της συμπεριφοράς. Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει:

  • δημιουργία μαθητικής «Ενεργειακής Ομάδας»,
  • δημιουργία «Ενεργειακού Συμβουλίου» αποτελούμενο από: διευθυντή/τρια σχολείου, υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός, καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών/τριων, γονέων και δήμου,
  • «Ενεργειακή περιήγηση» στο σχολικό κτίριο και καταγραφή του ενεργειακού προφίλ του σχολείου με τη χρήση ειδικών οργάνων μέτρησης (θερμόμετρα, λουξόμετρα, μετρητές διοξειδίου του άνθρακα, συστοιχία λαμπτήρων διαφορετικής κατανάλωσης κλπ) για την καταγραφή της ενεργειακής κατάστασης του σχολικού κτιρίου.

Πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται συνάντηση των υπεύθυνων για το πρόγραμμα εκπαιδευτικών όλων των σχολείων με στόχο την αποτίμηση της εφαρμογής του προγράμματος σε κάθε σχολείο, καθώς και την προετοιμασία της εφαρμογής του την επόμενη σχολική χρονιά.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.